فرید ذکریا Fareed Zakaria مقاله نویس واشنگتن پست در نوشتار خود میافزاید: رژیم ایران، مخالفین زیادی دارد اما انتخابات سال گذشته احمدینژاد میلیون ها رأی آورد. نظرسنجی ها و شاهدان و ناظران آگاه میگویند دولت ایران با برنامههای اقتصادی و رفاهی خود اعتماد اقشار کم درآمد و روستايی را بدست آورده است. بهاري خبرنگار نیوزویک که مدتی در ایران زندانی بوده، میگوید آیتالله خامنهای در بین مردم ایران محبوبترین سیاستمدار است.
این نویسنده میافزاید: حرفهايی که سناتور مک کین در رابطه با ایران میزند، از روی جهالت و نادانی است. مک کین در سخنرانی اخیر خود ادعا كرده که "دولت ایران بهجای اختصاص بودجه برای ساختن راه، مدرسه و بیمارستان و تولید شغل برای مردم خودش به گروههای تندروی خارجی برای کشتن افراد بیگناه کمک میکند".
فرید ذکریا مینویسد: اگرچه تهران به گروههای شبه نظامی کمک میکند اما یکی از عوامل کلیدی در محبوبیت احمدی نژاد اختصاص هزینههای زیاد به برنامههای رفاهی برای اقشار فقیر و کم درآمد است. هزینههای دولت در پروژههای داخلی به مراتب بیشتر از کمکهای خارجی است.
واشنگتن پست در بخشی از این مقاله مینویسد: در حالی که دولت باراک اوباما دوران سختی را میگذراند اما تصور کنید اگر رقیب انتخاباتی او یعنی جان مک کین پیروز شده بود، چه اتفاقی میافتاد. در صورت رئیسجمهور شدن جان مک کین وی برای سرنگون کردن رژیم ایران تلاش گستردهای میکرد. مک کین در مقالهای که بعداً تحت عنوان عملیات مخفی در نشریه نیورپابلیک منتشر شد، تأکید میکند که امریکا تمامی قدرت خود را برای سرنگونی رژیم ایران باید بهکار گیرد.
فرید ذکریا میافزاید: این نوشته مک کین از دید بسیاری از ناظران آگاه، یک سیاست خارجی شکست خورده نام گرفته است و تحلیلگران سیاسی آن را یک فانتزی میدانند.
در پایان این سرمقاله آمده است: مسخره بودن داستان در این جاست که کسانی که ادعای آزاد کردن ایران را دارند، همانهايی هستند که نسبت به مجازاتهای تحریم و حتی حمله نظامی علیه ایران اصرار میکنند. آیا آنها فکر میکنند که اگر بمبی ریخته شود، این بمب به کسانی که سبز پوشیدهاند، اصابت نخواهد کرد؟
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 296
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5